O нама

Предузеће је основано 1991. године као мало предузеће. Од једног магацина велепродаје и једног малопродајног објекта. За протеклих 30 година мукотрпног рада уз добру организацију и одабир квалитетних кадрова проширили смо своје капацитете и делатаност.

Сада „Финагро“ д.о.о. у свом саставу има пекару капацитета 10.000 комада хлеба дневно као и производњу пецива, бурека и колача. Млекару капацитета 25 тона млека дневно, млин, мешаону сточне хране, два магацина велепродаје и 10 малопродајних објекета са 50 запослена радника. Сви производни и продајни објекти су у власништву предузећа.

Предузеће се осим наведене производње и продаје сопствених производа бави и трговином на велико и мало брашном, сточном храном, минералним ђубривима, семенском и сличном робом.

Квалитет производа пекаре и млекаре гарантује ХЦЦП стандард док контролу квалитета врши Завод за јавно здравље из Краљева.

Нашим производима снабдевамо купце на ширем подручју: Краљева, Рашке, Новог Пазара Тутина, Сјенице, Баљевца, Ушћа, Јошаничке Бање, Лепосавића, Лешка, Косовске Митровице, Зубиног Потока и осталих делова Србије.

Од великих државних установа снабдевамо: Здравствени центар из Новог Пазара, ВП Нови Пазар и Рашка, Специјалну Болницу за мишићне и неуромишићне болести у Новопазарској бањи, Основну школу у Јошаничкој бањи, предшколске установе „Весело детињство“ из Рашке, “Младост” из Новог Пазара,  Маслачак” из Сјенице, “Олга Јовичић” из Краљева, Дом за лица ментално ометена у развоју из Тутина и друге.

Превоз робе се врши специјалним возилима до одредишта купца. Наш возни парк се састоји од тринаест комби возила, једног камиона носивости 10т и три камиона носивости 25т.